Q-SAT

Пишіть, спілкуйтеся, задавайте Питання. Форум присвячений
супутниковому та наземному телебаченню


Пошук  
Сьогодні: 25.04.2024 - 02:30:11
Сторінки:  1  
Q-SAT » Q-sat Q-150 » Побажання до Q-150
АвторПовідомлення

Rustam

R
гість
    Нещодавно купив приставку Q-150. До цього довго користувався Q-148.
    Побачив деякі недоліки, які хотів би щоб виправили в прошивці.
    Пропоную обговорити.



    1) Якщо почати запис на флешку 16 ГБ (NTFS) - зображення Т2 починає глючити постійно на протязі запису. В момент ввімкнення флешки на 16 ГБ на короткий час з’являються перешкоди при показі Т2, потім зникають (мабуть, поки приставки читає флешку). На флешці розміром 8 ГБ (NTFS) таких проблем немає. Потрібно поправити роботу з флешками більше 8 ГБ. Можливо проблема не в об’ємі флешки.

    2) В якихось випадках після запису програми зі списку каналів пропадають всі канали, залишається лише 8 каналів з пакету, в якому знаходиться записуваний канал. Не допомогає навіть вимкнення приставки (пультом).
    На Q-148 подібне теж було, але канали з’являлись після вимкнення або ще одного запису.

    3) Поведінка кнопки Recall абсолютно неприйнятна.
    Для того щоб повернутись на попередній канал потрібно 3 натискання:
    - кнопка Recall
    - кнопка "вниз" по списку
    - кнопка "ОК" для підтвердження
    В даній реалізації кнопка Recall майже повністю повторює функціонал кнопки "ОК" для вибору каналу зі списку.
    Побажання: повернути кнопці Recall старий функціонал - перемикання між попереднім і поточним каналом одним натисканням.

    4) Неприйнятний вигляд OSD-панелі зі швидкою інформацією про канал (та, що показується відразу при перемиканні каналу і по кнопці "Info").
    а) потрібно забрати нижню стрічку з назвою мережі і частотою каналу - це незмінна інформація, яку не потрібно бачити щоразу. Вона відображається у вікні по подвійному натисканні кнопки "Info" (крім назви мережі - додати) - це ідеальний спосіб подачі.
    В результаті висота панелі зменшиться.
    б) забрати відображення рівнів потужності і якості сигналу: це діагностична інформація, яка потрібна лише при налаштуванні. Вона також доступна по подвійному натисканні кнопки "Info" - ідеальний варіант.
    в) забрати прогрес-бар тривалості передачі між назвами поточної передачі і наступної. В результаті з’явиться вільне місце між назвами програм. Збільшити трохи розмір шрифту у назвах програм (але щоб залишився меншим ніж шрифт назви каналу у верхній частині).
    Або не міняти розмір шрифту, тоді зменшити висоту панелі, щоб забрати порожнє місце.

Повідомлення # 1 23.08.21 - 11:15

Rustam

R
гість
    Продовження

    5) Доступ до флешки USB через головне меню занадто довгий. Пропоную додати доступ до USB по кнопці "PVR", як до записаних передач. Для цього у вікні, що відкривається по "PVR", створити "вкладки" з назвами "PVR Медіа" (за замовчуванням), "USB(C:)", "USB(D:)". Останню відображати лише якщо підключений другий носій.
    Кнопки "вверх"/"вниз" - вибір файлу (так як зараз відбувається у вікні "PVR Медіа").
    Натомість по кнопках "вправо"/"вліво" відбувається перемикання вкладок (наступна/попередня).
    Захід в каталоги - по кнопці "ОК". Повернення на рівень вверх - по кнопці "Exit" і по іконці "батьківського каталогу" в списку файлів.
    Запам’ятовувати вкладку і повний шлях до вибраного на флешці файлу при закритті вікна. Тоді після переходу до ТВ і натискання кнопки "PVR" зразу відкривати потрібну вкладку, на якій буде підсвічений останній файл, який переглядався (з заходом у відповідний каталог на флешці).
    Натискання кнопки "PVR" у вікні - вихід в режим ТВ без жодних питань. Натискання "PVR" у режимі ТВ - вікриття вікна на останньому відкритому файлі.

    На вкладках USB-носіїв відображати папки і файли лише підтримуваних форматів (так як у "PVR Медіа" відображаються лише файли з фіксованої структури каталогів). Таким чином уникаємо необхідності вибирати тип файлів ("відео", "музика", "зображення", "всі").

    До речі, в головному меню можна забрати постійну необхідність вибирати тип файлів при відкритті USB-носія. Натомість додати постійний параметр: "Відображення файлів"=["Лише підтримувані","Всі файли"].
    Правда це буде незручно тим, хто любить скидати всі файли різних типів в одну купу в кореневий або інший каталог. Вирішується розпиханням різних типів файлів по різних каталогах. Зрештою велика кількість файлів в одному каталозі є незручною незалежно від того чи вони там одного типу, чи різних.

    6) У вікні "Програмний гід" пропоную не активувати канал щоразу при переміщенні вверх-вниз по списку каналів. Активувати канал лише по натисканню "ОК" на вибраному каналі. Коли дивишся один канал інколи потрібно нагадати коли почнеться фільм по іншому каналі (щоб не пропустити початок), але не хочеться покидати активний канал.

    7) Додати функцію "Вилучити" для файлів і каталогів на USB-носіях так, як це зроблено у вікні "PVR Медіа" (по червоній-синій кнопці з підказкою під списком файлів). Вилучати записані файли приставка вміє - з іншими проблем теж не повинно бути.
Повідомлення # 2 23.08.21 - 11:16

Rustam

R
гість
    Продовження

    8) Приставка не може нормально задавати пропорції по кнопці "Aspect" для файлів формату *.ts. Це стосується як файлів, записаних по функції PVR, так і тих, які відкриваються з флешки через головне меню.
    У файлах *.ts пропорції прописані (на комп’ютері MediaInfo показує правильне PAR 16:9 і плеєри відтворюють коректно). А приставка відображає їх в режимі "Повноекранний" незалежно від натискання кнопки "Aspect". При цьому приставка правильно масштабує більшість із решти підтримуваних форматів.

    9) Запам’ятовувати назавжди налаштування по кнопці "Aspect" при відтворенні відео-файлів з USB.
    За замовчуванням приставка включає "На весь екран" і при кожному заході на флешку потрібно заново поправляти. Або поставити за замовчуванням "Оригінальний розмір".
Повідомлення # 3 23.08.21 - 11:16

Rustam

R
гість
    10) У вікні "Програмний гід" перемикання "День+"/"День-" приводить до повного зависання приставки - не реагує на кнопки пульта і хардварні кнопки на приставці. Допомагає лише вимкнення/ввімкнення з розетки.
Повідомлення # 4 14.09.21 - 15:13

Father

F
гість
    Деякі mkv-фільми не показує. Здається, ті, що мають 30fps. Чи можливо це виправити в новій прошивці?
Повідомлення # 5 16.12.21 - 13:23

nanson

N
гість

      Цитата:
      Возможно ли это исправить в новой прошивке?

    На это железо GX3235S+MXL608) прошивок наверное больше не будет.
    Жалко.
Повідомлення # 6 16.12.21 - 16:20
Q-SAT » Q-sat Q-150 » Побажання до Q-150
Вышел из строя Q-Sat Q-150 :Попередня темаНаступна тема: Зовнішній жорсткий диск
Сторінки:  1  

Адміністратор заборонив відповідати гостям на на повідомлення! Для реєстрації пройдіть по ссилці: зареєструватися


Powered by Q-SAT © 2.2 UTF-8